ГоловнаСвіт

Екс-раднику Кемерона вдалося уникнути тюремного терміну за дитяче порно

Засуджений радник консультував британського прем'єра з питань боротьби з дитячою порнографією в Інтернеті

Екс-раднику Кемерона вдалося уникнути тюремного терміну за дитяче порно
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Колишній помічник прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона Патрік Рок уникнув тюремного ув'язнення за скачування зображень неповнолітніх у неоднозначних позах.

Про це повідомляє The Independent.

Рок отримав два роки умовно, і потрапить до в'язниці лише в тому разі, якщо скоїть нові правопорушення. Обвинувальний вирок у цій справі було винесено 1 червня.

Спочатку 65-річному чоловікові було пред'явлено 20 звинувачень. За трьома з них його виправдали, ще за 12-ма присяжні не дійшли єдиної думки. Суть претензій до колишнього помічника Кемерона полягала в тому, що в серпні 2013 року він скачав на планшетний комп'ютер близько 20 фотографій дівчаток. На світлинах вони зображені у сексуальних позах, проте усі вони були одягнені. Деякі, утім, були в купальниках або спідній білизні. Сам Рок стверджував, що на світлинах не зображено нічого кримінального.

Рока заарештували 13 лютого 2014 року. Поліція затримала його через кілька годин після того, як уряд повідомив Національне агентство боротьби зі злочинністю, що має "певну інформацію про радника Кемерона".

Рок почав свою кар'єру ще за Маргарет Тетчер, а помічником Кемерона працював з 2011 року. Він, зокрема, консультував британського прем'єра з питань боротьби з дитячою порнографією в Інтернеті.

Нагадаємо, у квітні 2015 року у Британії радянського дисидента Буковського звинуватили у виготовленні дитячої порнографії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram