ГоловнаСвіт

Мадуро пообіцяв захищати суверенітет Венесуели зі зброєю в руках

Раніше у травні лідер Венесуели оголосив про початок військових навчань з відбиття іноземної агресії

Мадуро пообіцяв захищати суверенітет Венесуели зі зброєю в руках
Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що в разі потреби країна візьметься за зброю для того, щоб відстояти свій суверенітет.

Про це повідомляє El Universal.

За словами президента, громадяни Венесуели захищають свободу країни, і кожен, хто хоче, щоб вона залишалася незалежною і сильною демократичною державою, готовий взяти в руки гвинтівку. "Якщо одного разу нам випаде на долю взятися за гвинтівку, ми це зробимо", - сказав Мадуро.

Лідер Венесуели також зазначив, що молодь має право вимагати поваги до суверенітету країни від Організації американських держав (ОАД), яка напередодні провела оцінку політичної ситуації в Венесуелі, незважаючи на протести з боку Каракаса.

У травні Мадуро оголосив про початок військових навчань з відбиття іноземної агресії. За його словами, це необхідно для того, щоб "підготуватися до різноманітних сценаріїв" розвитку відносин з іншими державами.

В останні кілька місяців Венесуела переживає глибоку економічну кризу через падіння світових цін на нафту - головне джерело валютних надходжень країни. У зв'язку з цим в країні зростає дефіцит продовольчих товарів, а інфляція у Венесуелі перевищує 180% на рік. На цьому тлі посилилися позиції венесуельської опозиції, яка вимагає відставки глави держави.

Нагадаємо, що раніше у травні розвідка США передбачила відсторонення Мадуро від влади його прихильниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram