ГоловнаСвіт

США знищили ватажка ісламістів у Сомалі

Абдуллахі Гаджи Дауд керував розвідкою та службою безпеки "Аш-Шабаб".

США знищили ватажка ісламістів у Сомалі
Фото: segodnya.ua

Американські військові провели успішну операцію в Сомалі з ліквідації одного з високопоставлених командирів ісламістського угруповання "Аш-Шабаб" Абдуллахі Гаджи Дауда.

Про це офіційно в середу заявив представник Пентагону Пітер Кук, повідомляє Укрінформ.

"27 травня американські збройні сили провели авіаудар у південно-центральній частині Сомалі за місцем дислокації військового командира вищої ланки організації "Аш-Шабаб" Абдуллахі Гаджи Дауда", - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в Пентагоні, Дауд несе відповідальність за загибель багатьох невинних людей під час проведених ним терористичних атак.

Абдуллахі Гаджи Дауд був одним з найголовніших командирів, який планував операції "Аш-Шабаб" і був головним координатором терористичних нападів у Сомалі, Кенії і Уганді. Протягом багатьох років він займав керівні позиції в терористичній організації, зокрема керував підрозділом "Амніят" - розвідкою та службою безпеки "Аш-Шабаб".

Нагадаємо, на початку березня військовий суд у Сомалі засудив до страти колишнього журналіста, який сприяв бойовикам угруповання ісламізму "Аш-Шабаб" у вбивстві його колег - п'яти журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram