ГоловнаСвіт

Президент Філіппін продасть свою яхту заради пенсій і зарплат

У 1986 році яхта оцінювалася у $5,5 млн

Президент Філіппін продасть свою яхту заради пенсій і зарплат
Родриго Дутерте
Фото: EPA/UPG

Обраний президент Філіппін Родріго Дутерте оголосив про намір продати яхту Ang Pangulo, що належить главі держави.

Про це повідомляє Yacht Harbour.

За словами Дутерте, гроші від продажу підуть на підвищення зарплат медперсоналу і на пенсії ветеранам збройних сил країни. Початкову ціну яхти не оголосили.

Яхта Ang Pangulo була побудована в Японії у 1958 році і отримана урядом Філіппін за рахунок репарацій за Другу світову війну. Назва судна означає філіппінською "Президент". Яхта довжиною 77 метрів і водотоннажністю 2,2 тис. тонн здатна розвивати максимальну швидкість 18 вузлів (33 кілометри на годину). Місткість - 44 пасажири за команди в 81 особу. Судно обладнане посадковим майданчиком для вертольота.

У різний час на яхті гостювали такі знаменитості, як танцюристи балету Рудольф Нурієв і Марго Фонтейн, піаніст Ван Кліберн і кіноактриса Брук Шилдс. У 1986 році яхту вже виставляла на торги тодішній президент Філіппін Корасон Акіно з початковою ціною у $5,5 млн, проте покупця не знайшлося.

71-річний політик Родріго Дутерте став новим президентом Філіппін за підсумками виборів, які відбулися 9 травня 2016 року. На посаду він заступить 30 червня.

Дутерте отримав прізвисько "східний Трамп" через низку сумнівних висловлювань, зроблених під час передвиборної кампанії.

Нагадаємо, в березні 2012 року повідомлялося, що президент Малаві продає літак і 60 автомобілів, щоб допомогти бідним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram