ГоловнаСвіт

У Польщі співробітник Міноборони отримав 6 років в'язниці за шпигунство на користь Росії

Офіцер визнав провину, вирок не набрав чинності.

У Польщі співробітник Міноборони отримав 6 років в'язниці за шпигунство на користь Росії
Фото: scsgroup-consult.com

Окружний суд у Варшаві засудив співробітника відділу культури, виховання і просування Міністерства оборони Польщі до 6 років в'язниці і 5 років позбавлення публічних прав за шпигунство на користь Росії, повідомляє Радіо Польща.

Крім того, суд ухвалив, що у засудженого повинні бути конфісковані мобільний телефон і майже 17 тисяч злотих (близько 5,5 тисяч євро). Суд заявив, що кошти були отримані засудженим за передану інформацію.

Офіцер визнав свою провину, вирок не  набув чинності.

Згідно з матеріалами слідства, польський підполковник передавав російській розвідці дані, що стосуються дисциплінарних проваджень проти польських солдатів. Російська розвідка могла отримати дані декількох сотень солдатів, які порушили дисципліну - починаючи з участі в бійці, закінчуючи злочинами, за які загрожує звільнення зі служби і в'язниця. Як стверджується, завдяки інформації, наданої співробітником Міноборони Польщі, російська розвідка знала, кого з військовослужбовців можна схиляти до співпраці.

Слідчі вважають, що російські спецслужби встановили контакт з деякими польськими солдатами.

Одночасно зі співробітником Міноборони в Польщі заарештовано юриста, громадянина Польщі та Росії. Згідно зі слідством, він передавав секретну інформацію співробітникам ГРУ.

Нагадаємо, 25 травня Нью-Йоркський суд виніс вирок громадянину Російської Федерації Євгену Бурякову, якого влада США звинувачує в шпигунстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram