ГоловнаСвіт

У Китаї школярам заборонили рвати підручники перед іспитом

Чиновники запропонували випускникам знімати стрес "більш здоровим способом".

У Китаї школярам заборонили рвати підручники перед іспитом
Фото: Георгий Эрман

Влада міста Сяминь у Китаї за 10 днів до випускних іспитів Gaokao, що проводяться по всій країні, заборонила школярам голосно кричати в коридорах і рвати підручники для розрядки.

Про це повідомляє ВВС.

"В останні роки цей нетрадиційний спосіб зняття стресу перед іспитами став користуватися особливою популярністю серед школярів, які рвали підручники на частини і викидали обривки з вікон школи. Деякі учні голосно кричать у шкільних коридорах, підбадьорюючи себе таким чином перед іспитами", - йдеться на сайті китайського державного телеканалу CCTV.

Чиновники міста Сяминь запропонували школярам знімати стрес "більш здоровим способом", але не уточнили як.

Згідно з повідомленням, близько 10 млн китайських школярів щорічно протягом двох днів здають цей сумнозвісний  за своєю складністю іспит. Тепер школам необхідно буде надавати учням психологічну допомогу, зазначають місцеві видання.

У минулому році сімох школярів виключили зі школи за те, що перед іспитами вони порвали підручники і викинули уривки з вікна школи.

Керівництво школи згодом заявило, що учням всього лиш винесли попередження, і вони були допущені до іспитів.

Від результатів випускного іспиту Gaokao залежить, вступить школяр в університет чи ні.

Нагадаємо, в травні влада Китаю запустила інтернет-платформу, за допомогою якої громадяни країни зможуть повідомляти про чутки і плітки в мережі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram