ГоловнаСвіт

Ізраїльська поліція рекомендувала порушити справу стосовно дружини Нетаньяху

Подружжя Нетаньяху стверджують, що стали жертвами "медіа-полювання на відьом"

Ізраїльська поліція завершила попередній розгляд справи про корупцію і рекомендувала висунути офіційні звинувачення у шахрайстві на адресу Сари Нетаньяху, дружини прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху.

Про це повідомляє euronews.

Сара Нетаньяху підозрюється у використанні для покриття особистих витрат державних коштів, виділених на канцелярію прем'єр-міністра.

Так, звинувачення стосується кількох епізодів, уточнює 7KanalIsrael.

Перший з них - фінансування роботи електрика у приватному будинку подружжя Нетаньяху в Кейсарії. Давній знайомий першої леді електрик Аві Фахіма, нібито, отримував гонорари на регулярній основі за рахунок державних коштів за роботи з виправлення проблем, пов'язаних з електричною системою приватної резиденції.

Також поліція зацікавилася розслідуванням використання меблів, нібито перевезених у резиденцію в Кейсарії з державної резиденції прем'єр-міністра.

Третій епізод звинувачення - так званий "пляшковий скандал". Сара Нетаньяху нібито збагатилася на тисячі шекелів за рахунок здачі порожніх пляшок після державних прийомів - пляшок від напоїв, придбаних за державні гроші.

Крім того дружину ізраїльського прем'єра критикують за зневажливе ставлення до персоналу.

Подружжя Нетаньяху стверджують, що стали жертвами "медіа-полювання на відьом" і заперечують будь-які порушення.

Нагадаємо, минулого тижня міністром оборони Ізраїлю став "ультраправий" Авігдор Ліберман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram