ГоловнаСвіт

Головний парламентер від сирійської опозиції подав у відставку

За словами спецпосланця ООН у справах Сирії, новий раунд міжсирійських переговорів може відбутися на початку липня

Головний парламентер від сирійської опозиції подав у відставку
Мухаммед Аллюш
Фото: EPA/UPG

Головний парламентер опозиційного сирійського Вищого комітету щодо переговорів (ВКП) опозиції Сирії Мухаммед Аллюш (Mohammed Alloush) заявив, що покидає свій пост на знак протесту проти провалу міжсирійських переговорів у Женеві.

Про це повідомляє euronews.

На думку опозиції, немає практично жодних ознак того, що вдасться досягти угоди ні з політичних питань, ні з питань гуманітарного постачання оточених міст.

Сам Аллюш заявив, що переговори буксують через упертість представників уряду Башара Асада і постійні порушення перемир'я.

У квітні у Женеві завершився минулий раунд міжсирійських переговорів. Спецпосланцю ООН Стаффану де Містурі не вдалося за цей час вивести сторони на прямі переговори. ВКП призупинив участь у переговорному процесі, звинувативши уряд Сирії у невиконанні міжнародних рішень і порушенні режиму припинення вогню. За словами Містури, новий раунд переговорів може відбутися на початку липня.

У Сирії з 27 лютого діє режим припинення вогню. Документ, зокрема, передбачає, що військові дії тривають лише щодо терористичних організацій, визначених Радою Безпеки ООН.

Протистояння між прихильниками і противниками президента Сирії Башара Асада триває з березня 2011 року і переросло у повномасштабну громадянську війну, під час якої сили набрали терористичні угруповання. За оцінками правозахисників, жертвами конфлікту стали понад 370 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram