ГоловнаСвіт

Лібертаріанська партія США назвала свого кандидата в президенти

Ще жодного разу кандидат від будь-якої партії крім демократів і республіканців не перемагав в президентських перегонах.

Лібертаріанська партія США назвала свого кандидата в президенти
Гари Джонсон
Фото: EPA/UPG

Лібертаріанська партія висунула колишнього губернатора штату Нью-Мексико Гарі Джонсона (Gary Johnson) на посаду кандидата в президенти США.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Джонсон під час внутріпартійного голосування на з'їзді лібертаріанців здобув перемогу над двома суперниками - засновником журналу Libertarian Republic Остіном Петерсоном і засновником IT-компанії McAfee Джоном Макафі.

На посаду заступника Джонсона в разі перемоги на виборах обрали колишнього губернатора Массачусетсу Вільяма Велда (William Weld).

Гарі Джонсон брав участь у президентських виборах 2012 року в США. Тоді він набрав рекордні для Лібертаріанської партії 1,3 млн голосів.

Незважаючи на більш ніж 40 років на федеральній політичній сцені, лібертаріанці так і не змогли отримати більш ніж 1% голосів на президентських виборах. Ще жодного разу кандидат від будь-якої партії, крім демократів і республіканців, не зміг здобути перемогу в президентських перегонах, зазначає WSJ.

У республіканців і демократів мільярдер Дональд Трамп і колишній держсекретар Гілларі Клінтон фактично гарантували собі номінацію на президентські вибори, здобувши перемогу на праймериз у більшості штатів.

Офіційно кандидатів від Демократичної та Республіканської партій оголосять на початку червня. Вибори президента США відбудуться 8 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram