ГоловнаСвіт

У Франції профспілки пригрозили блокадою транспорту під час "Євро-2016"

Кожен день, коли відбуватимуться матчі, у відповідних місцях профспілки закликатимуть до страйків.

У Франції профспілки пригрозили блокадою транспорту під час "Євро-2016"
Фото: adidas

Французька профспілка Force Ouvriere має намір блокувати рух вантажного та громадського транспорту, а також сміттєзбиральних машин і автомобілів швидкої допомоги в тих містах, де проходитимуть матчі чемпіонату Європи з футболу "Євро-2016".

Про це повідомляє DW.

Голова транспортного відділу профспілки Патріс Кло в п'ятницю, 27 травня, заявив, що робити подібні кроки профспілки збираються до тих пір, поки влада не скасує суперечливу трудову реформу.

"Ми вирішили, що кожен день, коли відбуватимуться матчі, у відповідних місцях федерація (профспілок, - ред.) буде закликати до страйків", - цитує Кло Reuters.

Акції протесту у Франції стали відповіддю на непопулярну реформу трудового законодавства, ініційовану урядом. Основна мета поправок - збільшення тривалості робочого тижня з нинішніх 35 годин до 40, а також розширення прав роботодавців при розірванні трудових договорів із працівниками. При цьому ліві партії критикують кабінет міністрів-соціалістів за наступ на права працівників, а праві - за недостатність пропонованих реформ.

Незважаючи на падіння особистого рейтингу, президент Франсуа Олланд заявляє, що не має наміру відмовлятися від реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram