ГоловнаСвіт

Президент Франції відмовився виконувати вимоги протестувальників

Профспілки у відповідь обіцяють збільшити масштаб протестних акцій.

Президент Франції відмовився виконувати вимоги протестувальників
Франсуа Олланд
Фото: guardian.co.uk

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що не має наміру здаватися в боротьбі з профспілками щодо питання про реформу трудового законодавства, повідомляє ВВС.

Профспілки у відповідь обіцяють лише збільшити масштаб протестних акцій.

Демонстранти вже блокували під'їзди до багатьох нафтосховищ і нафтопереробних заводів. Багато бензоколонок зазнають труднощів із поставками пального, і перед ними утворилися черги автомобілів.

"Я продовжу свій курс, тому що я впевнений у правильності цих реформ", - заявив Олланд. Однак прем'єр-міністр Мануель Вальс дав зрозуміти, що в програму реформ можуть бути внесені зміни.

"Наше першочергове завдання - зробити все можливе, для забезпечення доставок пального і для підтримки основних державних послуг", - сказав Франсуа Олланд, який зараз перебуває на саміті "Великої сімки" в Японії.

Згідно з повідомленням, унаслідок сутичок із поліцією в четвер затримали 77 демонстрантів, 15 поліцейських були поранені. Однак більшість демонстрацій відбулася мирно.

За словами журналістів, брак бензину як раніше серйозно відчувається в Парижі та його околицях, а також на південному сході Франції. Французький телеканал TF1 повідомляє, що поліція приступила до демонтажу барикад, зведених на під'їзді до нафтосховища на заході Франції.

Аеропорти Франції повідомляють, що їх запасів авіаційного палива вистачить ще на чотири або шість днів. Авіакомпаніям рекомендовано не заправляти свої літаки у Франції.

Нагадаємо, працівники всіх 19 французьких атомних електростанцій у четвер приєдналися до протестів проти реформи трудового законодавства.

Раніше страйк співробітників французьких нафтопереробних заводів призвів до нестачі палива на АЗС. У зв'язку з цим Франція почала використовувати стратегічні запаси палива.

Масові акції протесту у Франції стали відповіддю на непопулярну реформу трудового законодавства, ініційовану урядом. Масові мітинги, демонстрації та акції протесту почалися в країні 9 березня. Кількість учасників виступів постійно зростає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram