ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії зросла кількість песимістів і незгодних, - опитування

На зміни на краще більшість росіян не сподівається.

У Росії зросла кількість песимістів і незгодних, - опитування

Жителі Російської Федерації все менш оптимістично оцінюють нинішній курс країни і своє соціальне й економічне становище. Це засвідчило опитування, проведене Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Лише 37% респондентів у травні 2016 року заявили, що справи в країні йдуть у правильному напрямку. Цей показник є на низькому рівні з початку року. У травні 2015 року в цьому були впевнені 49% респондентів.

За рік значно зросла кількість тих, хто не згоден із проведеним курсом. У травні цього року про це заявив 21% респондентів проти 12% у травні 2015-го і 9% в травні 2014-го.

33% респондентів назвали нинішній економічний стан країни поганим. На початку цього року так відповіли 40% респондентів, а в травні минулого року - 21%.

Чверть росіян заявили, що їх не влаштовує життя, яке вони ведуть, приблизно стільки ж задоволені життям лише частково. При цьому 48% опитаних стверджують, що їх у житті все влаштовує. Рік тому невдоволення життям висловлював приблизно кожен п'ятий росіянин.

На зміни на краще більшість росіян не сподівається. Так, 41% респондентів вважає, що їхня сім'я буде через рік жити так само, як зараз. 17% очікують, що зміни будуть лише на гірше. Трохи більше чверті опитаних чекають змін на краще.

У січні повідомляли, що чверть росіян у соціологічних опитуваннях боїться висловлювати власну думку "з приводу поточних справ у країні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram