ГоловнаСвіт

Правонаступники вбитої російським військовим у Вірменії сім'ї зажадали від РФ €450 тисяч

Правонаступники вбитої російським військовим у Вірменії сім'ї зажадали від РФ €450 тисяч
Валерий Пермяков
Фото: vk.com

Адвокат Арамазд Ківірян, який представляє інтереси правонаступників сім'ї Аветисян, вбитої російським військовим у вірменському Гюмрі у січні 2015 року, подав до суду на Росію і зажадав від країни €450 тис. за моральну шкоду.

Про це пише News.Am.

Адвокат представляє інтереси Анаїта Коштояна, Лусіне Аветисян, Наріне і Андраніка Погосянів. У позові йдеться, що Росія мусить виплатити по €50 тис. за кожного вбитого дорослого члена сім'ї і по €100 тис. за двох убитих дітей. Йдеться про сімох загиблих членів сім'ї.

Під час судового слухання Ківірян зазначив, що була велика часова різниця між виявленням факту дезертирства російського солдата Валерія Пермякова, який зізнався у вбивстві сім'ї, і передачею інформації про це вірменській стороні.

Також адвокат заявив, що, згідно з результатами експертизи, на охорону кордону відправили людину, яка має розумові відхилення. Керівництво Пермякова знало це і все одно довірило йому табельну зброю. Зазначимо, що у квітні 2015 року Пермякова визнали осудним.

Шестеро людей з сім'ї Аветисянів, серед яких дворічна дитина, було вбито у Гюмрі 12 січня 2015 року. Шестимісячного Сергія Аветисяна ушпиталили з ножовим пораненням у важкому стані, він помер 19 січня. Пермякова затримали 13 січня російські прикордонники; він намагався перетнути вірмено-турецький кордон.

У квітні 2016 року Пермяков пояснив свій вчинок тим, що діти з вірменської сім'ї занадто шуміли.

У серпні 2015 року Російський гарнізонний військовий суд засудив Пермякова до 10 років в'язниці за дезертирство і розкрадання зброї. За вбивство сім'ї його судитимуть окремо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram