ГоловнаСвіт

У Франції відбулися зіткнення демонстрантів з поліцією

У Парижі затримано шість осіб

У Франції відбулися зіткнення демонстрантів з поліцією
Фото: EPA/UPG

Акції протесту проти реформи трудового законодавства проходять по всій Франції. У Парижі і Нанті відбулися сутички з поліцією, повідомляє DW.

Близько ста осіб у Парижі, де в середу, 26 травня, проходять акції протесту проти лібералізації трудового кодексу, відокремилися від однієї з колон маніфестантів і почали громити вітрини магазинів і закидати співробітників правоохоронних органів пляшками. У відповідь поліцейські застосували сльозогінний газ. Затримано десять чоловік.

Заворушення сталися і в інших містах. У Бордо близько сотні осіб закидали камінням та іншими предметами поліцейську дільницю, пошкодивши при цьому поліцейський автомобіль. У Нанті розбито вікна в будівлі банку. Поліцейським довелося використовувати сльозогінний газ.

Працівники всіх 19 французьких атомних електростанцій приєдналися до протестів проти реформи трудового законодавства.

Раніше страйк співробітників французьких нафтопереробних заводів призвів до нестачі палива на АЗС. У зв'язку з цим Франція почала використовувати стратегічні запаси палива.

Масові акції протесту у Франції стали відповіддю на непопулярну реформу трудового законодавства, ініційовану урядом. Масові мітинги, демонстрації та акції протесту почалися в країні 9 березня. Кількість учасників виступів постійно зростає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram