ГоловнаСвіт

Трамп забезпечив собі висунення від Республіканської партії

Обама заявив, що світові лідери шоковані успіхом Трампа.

Трамп забезпечив собі висунення від Республіканської партії
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Мільярдер Дональд Трамп забезпечив собі висунення кандидатом у президенти США від Республіканської партії.

Про це повідомляє Associated Press.

Це сталося після того, як група делегатів, які не закріплені за конкретним кандидатом, повідомили про своє рішення підтримати Трампа на партійному з'їзді в липні.

У результаті йому вдалося заручитися підтримкою 1238 вибірників - це на один голос більше, ніж потрібно для гарантованого висунення. Партійний з'їзд пройде з 18 по 21 липня у Клівленді (штат Огайо).

Висування Трампа від республіканців стало практично неминучим, коли його останній опонент Джон Кейсік зняв свою кандидатуру. Усього на піку кампанії на посаду висуванця від республіканців претендували 17 осіб. Вибори президента США відбудуться 8 листопада.

Раніше, 26 травня, нинішній президент США Барак Обама вилаяв Трампа за невігластво, повідомляє Politico. "Я думаю, справедливо буде сказати, що вони здивовані висуненням республіканського номінанта, і вони не знають, як серйозно ставитися до деяких його висловлювань. Але вони шоковані ним - вони мають підстави для цього", - сказав Обама, виступаючи на саміті "Великої сімки" (G7) і коментуючи реакцію лідерів іноземних держав на успіхи мільярдера.

Нинішній американський лідер зазначив, що заяви Трампа показують його невігластво і безцеремонне ставлення до питань міжнародної політики або демонструють бажання написати твіт чи промовистий заголовок, а не дбати про безпеку і процвітання Америки.

Нагадаємо, раніше цього тижня акція противників Трампа обернулася заворушеннями в штаті Нью-Мексико.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram