ГоловнаСвіт

Постпред США в ООН: Вашингтон продовжить тиск на Москву

США мають намір домагатися повернення усіх незаконно затриманих Росією українців і деокупації Криму

Постпред США в ООН: Вашингтон продовжить тиск на Москву
Саманта Пауэр
Фото: EPA/UPG

Постійний представник США в ООН Саманта Пауер заявила, що, незважаючи на повернення в Україну Надії Савченко, США далі чинитимуть тиск на Росію, щоб домогтися виконання зобов'язань за Мінськими домовленостями.

Про це йдеться у заяві Пауер, опублікованій на сайті місії США при ООН.

"Протягом 708 днів з моменту її викрадення на сході України Савченко пережила нелюдське позбавлення волі, незліченні допити, одиночне ув'язнення, погіршення здоров'я, фарсові російські судові розгляди. Сьогодні кошмар Савченко нарешті закінчився", - йдеться в заяві американського дипломата.

"Хоча ми у нестямі від радості після звістки, що Савченко возз'єдналася зі своєю родиною, ми пам'ятаємо про інших українців, таких як Олег Сенцов або Олександр Кольченко, досі незаслужено утримуваних Росією. Як і Савченко, багатьох із цих українських громадян затримали на суверенній території України, а потім незаконно передали в Росію для фіктивних судових процесів".

"Сполучені Штати далі домагатимуться від Росії виконання в повному обсязі своїх зобов'язань за Мінськими домовленостями, які включають повернення усіх незаконно затриманих осіб, а також виведення Росією своїх військ із території України та припинення окупації Криму Росією", - підкреслила Пауер.

Нагадаємо, що 25 травня Савченко обміняли на двох російських військовослужбовців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram