ГоловнаСвіт

Штаб-квартира McDonald's у США закрилася через протести працівників

Працівники франшизи McDonald's вимагають підвищення зарплат

Штаб-квартира американської мережі ресторанів швидкого харчування McDonald's напередодні зборів акціонерів закрилася через протести працівників, які потребують підняти їм зарплату.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, протестувати до будівлі штаб-квартири компанії у передмісті Чикаго прийшли близько 1000 осіб. Вони вимагають, щоб їм підняли мінімальну зарплату до $15 за годину.

Фото: EPA/UPG

По завершенні акції багато протестувальників розійшлися, проте частина з них встановила десятки невеликих наметів перед будівлею штаб-квартири McDonald's. Жодних проявів насильства з боку учасників акції не було.

У липні минулого року мережа ресторанів швидкого харчування підвищила мінімальну погодинну оплату і почала надавати працівникам оплачувані відпустки та інші бонуси. Цей захід, однак, не торкнувся тих кафе, які працюють за франшизою: у штаб-квартирі McDonald's пояснили, що не мають права встановлювати вимоги щодо мінімальної оплати праці для таких компаній. З 14 тис. кафе мережі McDonald's у США приблизно 90% працюють за франшизою.

Затримано "мінера" станцій метро, Верховної Ради, McDonald\'s і "Рошен"

За даними Рейтер, штаб-квартира McDonald's закривається перед зборами акціонерів вже третій рік поспіль. Організатори, яких підтримують профспілкові рухи, обіцяють зібрати на протест десятки тисяч осіб.

Компанія McDonald's існує з 1940 року. Зараз у світі працюють приблизно 36 тис. кафе цієї мережі.

Нагадаємо, минулого року Михалков і Кончаловський вирішили створити альтернативу McDonald`s у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram