ГоловнаСвіт

Держдеп звинуватив Клінтон у порушенні правил кібербезпеки

На незахищеному особистому сервері Клінтон зберігалися 22 листи під грифом "цілком таємно"

Держдеп звинуватив Клінтон у порушенні правил кібербезпеки
Госдеп США
Фото: topwar.ru

У Держдепартаменті США вважають, що Гілларі Клінтон, будучи держсекретарем, серйозно порушила правила зовнішньополітичного відомства, використовуючи особистий комп'ютер для робочого листування.

Про це йдеться у доповіді, підготовленій генеральним інспектором Держдепу для Конгресу і опублікованій у The Wall Street Journal.

У доповіді всіх співробітників Держдепу застерігають від використання особистих поштових скриньок для роботи. Згідно з озвученими в документах даними, схожі порушення здійснював також колишній держсекретар Колін Пауелл.

У жовтні було розпочато розслідування, пов'язане з листуванням Клінтон. Передбачалося, що в незахищених файлах її пошти знаходилася секретна інформація.

У січні стало відомо, що на незахищеному особистому сервері Клінтон зберігалися 22 листи під грифом "цілком таємно".

У посланнях містилася інформація про секретні програми уряду, зокрема щодо завдання ударів безпілотниками.

Крім того, у листуванні знайдено 18 листів, направлених президенту США Бараку Обамі. Усі вони є конфіденційними, тому що згідно із законами країни, інформація, одержувана главою держави, потрапляє під захист. Дані нижчого рівня секретності раніше виявили у більш ніж тисячі листів Клінтон.

Нагадаємо, на початку травня повідомлялося, що ФБР допитає Гілларі Клінтон у справі про використання особистої пошти у службових цілях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram