ГоловнаСвіт

Безпеку на Євро-2016 у Франції забезпечать понад 90 тис. осіб

До забезпечення безпеки буде залучено поліцейських, військовослужбовців, співробітників приватних охоронних організацій і добровольців

Голова МВС Франції Бернар Казньов заявив, що безпеку на Чемпіонаті Європи з футболу 2016 року (Євро-2016) у Франції забезпечать понад 90 тис. осіб: поліцейські, військовослужбовці, співробітники приватних охоронних організацій і добровольці.

"Понад 90 тис. осіб, щоб забезпечити безпеку на Євро-2016", - написав він у своєму твіттері.

Раніше Казньов в інтерв'ю газеті L'Equipe повідомив, що понад 60 тис. жандармів і поліцейських нестимуть службу під час футбольного турніру, який триватиме з 10 червня по 10 липня цього року.

У своєму твіттері Казньов уточнив, що мова йде про більш ніж 77 тис. персоналу МВС Франції. Крім цього, вирішено задіяти 13 тис. співробітників приватних охоронних організацій, 10 тис. військовослужбовців, задіяних у військовій операції "Сентинель", і тисячі добровольців з асоціацій з надання першої допомоги.

Нагадаємо, що раніше у травні сенат Франції продовжив режим НС до 26 липня. Таким чином надзвичайний стан діятиме під час Євро-2016 і велогонки "Тур де Франс".

Євро-2016 триватиме з 10 червня по 10 липня. У турнірі візьмуть участь 24 команди. Протягом 32 днів на десяти стадіонах має пройти 51 матч у Парижі, Сен-Дені, Марселі, Ліллі, Тулузі, Ліоні, Бордо, Лансі, Ніцці і Сент-Етьєні. Організатори очікують на трибунах стадіонів мінімум 2,5 млн осіб у 10 французьких містах, і близько 5 млн уболівальників у фан-зонах.

Велогонка "Тур де Франс" стартує 2 липня в Нормандії, а фінішує 24 липня на Єлисейських полях у Парижі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram