ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російський сенатор запропонувала знизити вік кримінальної відповідальності

Адміністратором однієї з російських груп про суїцид у "ВКонтакте" виявилася 13-річна школярка

Російський сенатор запропонувала знизити вік кримінальної відповідальності
Фото: kontaktis.ru

Російський сенатор Олена Мізуліна заявила про необхідність знизити вік кримінальної відповідальності для неповнолітніх.

Відповідне повідомлення опубліковано на її офіційному сайті.

"Я завжди була противником такого кроку, але життя змушує нас до того, щоб повернутися до обговорення такої можливості", - йдеться в повідомленні.

Приводом до цих заходів стало повідомлення Слідкому РФ, згідно з яким імовірним адміністратором групи "F57" у "ВКонтакте", яка, згідно з розслідуванням "Новой газеты", підштовхує неповнолітніх до суїциду, є 13-річна школярка.

Мізуліна заявила, що, на її думку, розслідування обов'язково треба продовжити, незважаючи на вік школярки.

"Дуже важливо, щоб розслідування продовжили, щоб було виявлено і покарано усіх осіб, причетних до створення таких спільнот і доведення дітей до самогубства. Необхідно, щоб справа дійшла до суду, і було винесено справедливе рішення", - резюмувала вона.

За даними слідства, співробітники відомства вже опитали матір дівчинки і саму школярку. Дівчинка пояснила, що, "граючи, вела переписку у соціальних групах з багатьма учасниками, в тому числі на суїцидальну тематику".

Раніше "Новая газета" опублікувала розслідування під назвою "Групи смерті". Автор матеріалу писала, що "ВКонтакте" існує кілька закритих груп, у яких неповнолітніх нібито підштовхують до скоєння суїциду. Зокрема, у розслідуванні фігурувала одна з найбільш популярних груп - "F57", адміністратором якої є якась Єва Рейх. За твердженням слідчих, це і є 13-річна школярка з Омська.

Нагадаємо, 24 травня повідомлялося, що у Росії нарахували 1,5 тис. груп про суїцид у "ВКонтакте".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram