ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

На вулицях іракського міста Фаллуджа з'явилися каральні патрулі ІДІЛ

Джихадисти відреагували на плани влади Іраку щодо звільнення міста.

На вулицях іракського міста Фаллуджа з'явилися каральні патрулі ІДІЛ
Боевики ИГИЛ
Фото: kurdpress.com

На вулицях іракського міста Фаллуджа з'явилися ескадрони смерті терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє The Independent.

За даними видання, бойовики з таких ескадронів отримали наказ вбивати всіх, хто спробує покинути місто або вивісити білий прапор під час спроби штурму міста урядовими військами.

Каральні загони з'явилися на вулицях Фаллуджі після того, як іракська влада оголосила про початок операції зі звільнення міста, а армійське командування закликало мирних жителів покинути місто або хоча б повісити білі прапори над своїми будинками, щоб не потрапити під удар.

Місто Фаллуджа, розташоване в західній провінції Анбар, перебуває під контролем ІДІЛ з 2014 року. Раніше повідомляли, що терористи вже стратили декількох людей за спробу покинути цей населений пункт.

Аналогічна заборона на спроби покинути місто під будь-яким приводом діє стосовно жителів сирійського Ракка, яку бойовики проголосили своєю "столицею".

Терористичне угруповання "Ісламська держава" захопило значну частину території Іраку і Сирії і проголосило там халіфат. З серпня 2014 року альянс із 65 країн на чолі з США здійснює бомбардування позицій терористів в Іраку. Місяцем пізніше почалися атаки коаліції на ісламістів у Сирії.

Нагадаємо, напередодні прем'єр Іраку анонсував операцію зі звільнення Фаллуджі від ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram