ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІГІЛ, ймовірно, знищили 4 російські вертольоти на авіабазі у Сирії

Росія офіційно не коментувала втрату вертольотів

Бойовики ІГІЛ, ймовірно, знищили 4 російські вертольоти на авіабазі у Сирії
Ми-28Н

Чотири вертольоти і 20 вантажівок, завантажених ракетами, було знищено у результаті серії пожеж на авіабазі Ет-Тіяс (Т-4) у провінції Хомс у Сирії минулого тижня.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на супутникові світлини, отримані американською приватною розвідувально-аналітичною компанією Stratfor.

Зазначається, що авіабаза Т-4 використовується як сирійськими, так і російськими військово-повітряними силами.

Росія офіційно не коментувала втрату вертольотів.

Як повідомляє ВВС з посиланням на якийсь сайт російської опозиції, який, у свою чергу, посилається на джерела в Сирії, "велика пожежа у сирійській частині авіабази Т-4 поширилася на парк транспортних засобів, а після того, як вибухнув паливний бак спалахнули чотири російські вертольоти поблизу". "Причина пожежі встановлюється", - наголошується в повідомленні.

У день пожежі лояльне терористичному угрупованню "Ісламська держава" (ІГІЛ) новинне агентство Amaq опублікувало світлини, на яких, імовірно, показано, як ісламісти випускають ракети "Град" по авіабазі Т-4.

"Перш за все світлини кажуть нам, що це був не випадковий вибух, - заявив військовий аналітик Stratfor Сім Тек (Sim Tack). - Вони дуже чітко показують, що було кілька різних джерел вибухів по всьому аеропорту, а росіяни отримали дуже серйозний удар".

За словами аналітика, під час пожежі постраждали також сирійські літаки.

Незалежно від того, що стало причиною пожежі, що знищила російські вертольоти, - це найсерйозніші втрати Росії за час її участі у сирійському конфлікті, зазначає ВВС.

Нагадаємо, що у квітні у Сирії розбився російський бойовий вертоліт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram