ГоловнаСвіт

Єгипетські криміналісти назвали можливу причину аварії А320

Експерти не уточнюють, чи знайшли на фрагментах літака і останках тіл сліди вибухових речовин

Єгипетські криміналісти назвали можливу причину аварії А320
EgyptAir
Фото: EPA/UPG

Єгипетські криміналісти, проаналізувавши останки загиблих під час катастрофи літака Airbus A320 авіакомпанії EgyptAir, дійшли висновку, що причиною аварії став вибух на борту.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на високопоставленого експерта-криміналіста, який говорив на умовах анонімності.

За його словами, усі 80 фрагментів тіл, привезених у Каїр, настільки малі, що "наразі немає навіть єдиної цілої частини тіла, - руки або ноги". "Логічне пояснення полягає в тому, що це був вибух", - додав він.

При цьому експерт не уточнює, чи знайдено сліди вибухових речовин.

Раніше, 20 травня, влада Єгипту знайшла перший фрагмент тіла зі зниклого авіалайнера, також було виявлено частину сидіння. Того ж дня знайшли особисті речі пасажирів. За словами представників єгипетських збройних сил, знахідку зроблено в акваторії Середземного моря, за 290 кілометрів від прибережного міста Олександрія.

Літак А320 авіакомпанії EgyptAir, що виконував рейс з Парижа у Каїр, зник з радарів 19 травня відразу після того, як увійшов у повітряний простір Єгипту. На борту перебували 66 осіб, у тому числі 56 пасажирів. Серед них були 30 громадян Єгипту, 15 громадян Франції і представники ще 10 країн.

21 травня французьке бюро розслідувань і аналізу безпеки цивільної авіації (BEA) повідомило, що автоматична система літака EgyptAir за кілька хвилин до втрати зв'язку відправляла сигнали про наявність у салоні диму. Експерти пов'язали це з пожежею, яка могла виникнути у туалетній кімнаті біля кабіни пілотів і у відсіку радіоелектронного обладнання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram