ГоловнаСвіт

Суд Балтимора виправдав поліцейського, звинуваченого в смерті афроамериканця

Смерть 25-річного чорношкірого Фредді Грея спровокувала масові заворушення в Балтиморі 2015 року

Суд Балтимора виправдав поліцейського, звинуваченого в смерті афроамериканця
Эдвард Неро
Фото: EPA/UPG

Співробітника поліції американського міста Балтимор (штат Меріленд) Едварда Нерона визнали невинним у справі про вбивство молодого афроамериканця Фредді Грея.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Окружний суддя Балтимора Баррі Вільямс, який розглядав справу, виправдав поліцейського за всіма висуненими йому звинуваченнями, в тому числі головним пунктом - убивство другого ступеня.

Мер Стефані Роулінгс-Блейк опублікувала заяву, що закликає жителів зберігати спокій. "У разі будь-яких заворушень у місті ми готові реагувати", - заявила вона.

25-річного Грея заарештували 12 квітня 2015 року в Балтиморі за підозрою в участі в кримінальній діяльності. Поліцейські стверджують, що він намагався втекти. Після транспортування в дільницю його у "швидкій" відправили до лікарні, де він впав у кому і, незважаючи на проведену операцію, через тиждень помер.

Смерть Грея спровокувала масові заворушення в Балтиморі й акції солідарності в інших містах США. У загибелі Грея звинуватили шістьох поліцейських (троє з них - чорношкірі). Одному з підозрюваних - Едварду Нерону - інкримінували вбивство другого ступеня, іншим - вбивство з необережності. Їх затримали і того самого дня відпустили під заставу в розмірі від $250 до $350 тис. Восени 2015 року справи кожного виділили в окреме провадження.

Більшість населення Балтимора становить темношкіре населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram