ГоловнаСвіт

Заступника генсека ФІФА звільнили через фінансові порушення

Каттнер протягом 6 років безпідставно отримував багатомільйонні бонуси.

Заступника генсека ФІФА звільнили через фінансові порушення
Маркус Каттнер
Фото: EPA/UPG

Заступника генерального секретаря Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Маркуса Каттнера (Markus Kattner) звільнили після звинувачень в отриманні багатомільйонних бонусів.

Про це повідомляє BBC Sport.

У ФІФА повідомили, що внутрішнє розслідування виявило фінансові порушення в організації: Каттнерові виплачували бонуси в рамках контракту, який не узгодили з відповідними комітетами.

Ці бонуси Каттнер отримував з 2008-го по 2014 рік, повідомляє Associated Press із посиланням на джерело у ФІФА. За даними агентства, Йозеф Блаттер і Жером Вальке, які тоді були президентом і генсеком ФІФА, знали про ці виплати.

У травні минулого року у Швейцарії за підозрою в корупції затримали сімох чиновників ФІФА. Через півроку швейцарська влада провела нову серію арештів футбольних функціонерів. У підсумку 14 колишнім і діючим футбольним чиновникам пред'явили звинувачення.

У березні ФІФА визнала факт підкупу голосів під час виборів господарів чемпіонатів світу 1998 і 2010 років, які пройшли у Франції і ПАР відповідно. У корупційних і шахрайських схемах брали участь колишній віце-президент організації і колишній голова КОНКАКАФ Джек Ворнер, його син Дарін Ворнер, колишній член виконкому ФІФА, колишній генеральний секретар КОНКАКАФ Чак Блейзер і деякі інші невстановлені особи.

Нагадаємо, раніше в травні повідомляли, що другою людиною у ФІФА стане жінка із Сенегалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram