ГоловнаСвіт

У Румунії загинув голова великої фармацевтичної компанії

Напередодні загибелі Дан Кондря отримав повістку в прокуратуру

У Румунії загинув голова великої фармацевтичної компанії
Фото: ngzt.ru/

Керівник третього за величиною в Румунії фармацевтичного підприємства з виробництва дезінфікуючих препаратів Ес Pharma 36-річний Дан Кондря загинув в автокатастрофі.

Слідчі не відкидають версію самогубства, оскільки на місці ДТП відсутній гальмівний шлях, а дорога - рівна, повідомляє Укрінформ.

На місці трагедії, яка сталася за декілька десятків кілометрів від підприємства, слідчі та криміналісти проводять додаткові слідчі заходи. За попередніми даними, автомобіль бізнесмена врізався в дерево на швидкості 150 км/год.

Підприємство Hexi Pharma - один із найбільших постачальників дезінфікуючих препаратів у медико-санітарні установи Румунії.

Кількома тижнями раніше на сторінках румунських ЗМІ було опубліковано матеріали журналістського розслідування, які свідчать про те, що дезінфікуючі препарати, які постачають у лікарні та поліклініки, а також у шкільні установи, були сфальсифіковані, що призвело до збільшення інфекційних захворювань, зокрема серед дітей.

Прем'єр-міністр Румунії Дачіа Чолош доручив правоохоронним органам провести ретельне вивчення оприлюднених у журналістському розслідуванні матеріалів. За цим фактом румунська прокуратура порушила кримінальну справу за статтею "Умисне підроблення лікарських препаратів".

За даними слідства, після початку кримінального розслідування керівництво підприємства планувало ініціювати процедуру банкрутства через борги, що накопичилися (понад 4,5 мільйона євро), проте суд відмовив у позові до завершення слідства.

Відомо також, що напередодні загибелі Дан Кондря отримав повістку в прокуратуру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram