ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін підвищив пенсійний вік для чиновників

В уряді обговорюють можливість підвищення пенсійного віку для всіх росіян

Путін підвищив пенсійний вік для чиновників
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що передбачає підвищення пенсійного віку для чиновників. Для чоловіків він становитиме 65 років до 2026 року, для жінок - 63 роки до 2032 року, повідомляє DW.

Документ опубліковано в понеділок, 23 травня, на офіційному порталі правової інформації.

Зараз жінки в Росії виходять на пенсію в 55 років, чоловіки - в 60 років. У законі зазначено, що перехід буде здійснюватися поступово. Вік, який дає право на пенсію за віком, щорічно підвищуватимуть на шість місяців.

Закон також передбачає збільшення мінімального стажу державної цивільної служби, який дає право на призначення пенсії за вислугу років, з 15 до 20 років.

Закон набуде чинності з 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, в квітні Міністерство фінансів Росії підготувало план реформи пенсійної системи. Відомство пропонує підвищити пенсійний вік для чоловіків і жінок до 65 років, а також скасувати виплати пенсій для працюючих пенсіонерів.

У Білорусі з 1 січня 2017 року щорічно протягом шести років пенсійний вік підвищуватимуть на півроку. Зараз він становить 55 років для жінок і 60 для чоловіків. Після підвищення він буде дорівнювати 58 років для жінок і 63 роки для чоловіків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram