ГоловнаСвіт

Туреччина допускає припинення домовленостей з ЄС, - радник Ердогана

Офіційна Анкара звинувачує Брюссель у створенні нових перешкод на шляху безвізового режиму для Туреччини.

Туреччина допускає припинення домовленостей з ЄС, - радник Ердогана
Фото: EPA/UPG

Туреччина допускає припинення всіх угод з Євросоюзом, в тому числі й угоди про митний союз, якщо блок далі дотримуватиметься "подвійних стандартів" під час переговорів з Анкарою.

Про це сказав Їгіт Булут, радник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з питань економіки, виступаючи в ефірі державного телеканалу TRT Haber, інформує агентство Рейтер.

За словами Булута, якщо Європа не виконає дані Туреччиною обіцянки, Анкара може переглянути всі відносини з блоком 28 країн.

Угоду між Брюсселем і Анкарою щодо заборони притоку мігрантів в Європу було затьмарено розбіжностями через антитерористичне законодавство Туреччини. ЄС домагається того, щоб Анкара привела його у відповідність зі своїми стандартами.

Зі свого боку Туреччина звинувачує Європу у створенні нових перешкод у забезпеченні туркам безвізового в'їзду в ЄС в обмін на зниження потоку нелегальних мігрантів.

"Нехай вони далі дотримуються подвійних стандартів, нехай вони і далі не дотримуються обіцянок турецьким громадянам, але вони мають знати, що якщо таке ставлення збережеться, Туреччина зробить деякі радикальні кроки досить скоро", - сказав Булут.

"(Туреччина) може переглянути всі відносини з ЄС, в тому числі угоди щодо митного союзу і про повернення нелегальних мігрантів. Європа мусить тримати свої обіцянки", - резюмував він.

У березні Туреччина і ЄС на саміті в Бельгії уклали угоду щодо біженців. Згідно з цією домовленістю, Туреччина зобов'язується повертати на свою територію біженців з європейських країн. В обмін на це Анкара мала отримати €3 млрд для розміщення мігрантів і безвізовий режим для короткострокових поїздок своїх громадян у ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram