ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ ввела новий жорстокий метод страти

Керівництво ІДІЛ вигадує нові методи страти через військові поразки угруповання в Іраку і Сирії.

ІДІЛ ввела новий жорстокий метод страти
Боевики "Исламского государства"
Фото: EPA/UPG

Командирів загонів терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), які не справляються зі своїми обов'язками, віддають на поталу собакам.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Бойовиків, які проштрафилися, прив'язують до дерев - і спускають на них голодних собак, які розривають засуджених на частини.

Новий вид страти застосовується до командирів підрозділів ІДІЛ, яких звинуватили у боягузтві (покиданні позицій) або дезертирстві їхніх підлеглих.

Як розповів один із воєначальників курдського ополчення (пешмерга) Хасан Хала Хасан, через серію військових поразок в Іраку і Сирії, а також через втечу бойовиків ІДІЛ керівництво терористичної організації придумало цей новий метод страти для залякування решти прихильників.

Як пише видання, методи страт, які застосовуються в ІДІЛ, стають все більш витонченими і жорстокими. Минулого тижня повідомлялося, що бойовики стратили 25 осіб, помістивши їх у чан з азотною кислотою.

Нагадаємо, 11 травня бойовики ІДІЛ в Іраку живцем поховали 35 своїх соратників за дезертирство.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" захопило значну частину території Іраку і Сирії і проголосило там халіфат. З серпня 2014 року альянс з 65 країн на чолі з США проводить бомбардування позицій терористів в Іраку. У вересні 2014 року почалися атаки коаліції на ісламістів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram