ГоловнаСвіт

У Стамбулі стартував перший в історії Гуманітарний саміт ООН

Україну на заході репрезентують президент і члени Меджлісу

У Стамбулі стартував перший в історії Гуманітарний саміт ООН
Фото: president.gov.ua

Сьогодні в Стамбулі відкрився Всесвітній гуманітарний саміт Організації об'єднаних націй, який скликали з ініціативи Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна.

Саміт пройде вперше. Україну на ньому представляє президент Петро Порошенко, а також уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і голова Меджлісу Рефат Чубаров.

Керівники близько 60 держав візьмуть участь у саміті, ще стільки само країн будуть представлені на рівні міністрів.

Порошенко виступить на пленарній частині саміту, де, зокрема, порушить і проблеми кримськотатарського народу. Також президент візьме участь у круглому столі, присвяченому ролі політичного лідерства в запобіганні та припиненні конфліктів, йдеться на сайті президента.Програмою візиту також передбачено двосторонні зустрічі з головами держав і урядів.

"Підготовка саміту, який стане першим заходом такого характеру, тривала три роки під егідою ООН. Метою його проведення є визначення конкретних кроків, необхідних для поліпшення реагування на нинішні гуманітарні виклики, зокрема ті, які спричинені конфліктами, і вироблення адекватних механізмів запобігання виникненню нових гуманітарних проблем", - наголошують у повідомленні.

Нагадаємо, раніше ООН закликала РФ припинити переслідування кримських татар в окупованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram