ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Примор'ї поскаржилися на дії кандидатів під час праймериз "Єдиної Росії"

Дільниці погрожують спалити, виборців підкуповують, телефони комісії блокують

У Примор'ї поскаржилися на дії кандидатів під час праймериз "Єдиної Росії"
Фото: novgorod.er.ru

У Примор'ї члени оргкомітету попереднього голосування (праймериз) партії "Єдина Росія" отримали з початку голосування понад 50 скарг на дії кандидатів і їхніх представників.

Про це повідомляє телеканал "Дождь" з посиланням на регіональне відділення партії.

Близько 30 скарг було подано в Находці. Вони стосуються підкупу виборців представниками кандидата Ельміри Глубоковської. У селищі Пластун Тернейського району в лічильну комісію увірвалися кілька десятків чоловіків. Вони намагалися змусити комісію працювати на користь одного з кандидатів. Чоловіки погрожували спалити дільницю разом з урною і людьми.

"Те, що відбувається ,просто немислимо - напередодні виборів я зверталася до всіх кандидатів із проханням поводитися гідно", - розповіла керівник регіонального комітету Людмила Талабаєва.

За результатами порушень обіцяють провести перевірку.

Напередодні в Примор'ї було заблоковано номери телефонів "гарячої лінії", а також членів регіонального оргкомітету праймериз. На номери телефонів відбувається постійний автоматичний дзвінок із невідомих номерів. Під час спроби додзвонитися чутні безперервні гудки. Також на деяких виборчих дільницях заблокували доступ в інтернет.

Нагадаємо, сьогодні проходять попередні вибори партії "Єдина Росія". За результатами голосування буде обрано кандидатів для участі у виборах до Держдуми РФ, які пройдуть 18 вересня. Інші партії такого попереднього відбору не проводять.

Раніше прем'єр РФ Медведєв заявив, що якби "Єдина Росія" проводила праймериз в американському стилі, росіяни назвали би це "шоу ряжених".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram