ГоловнаСвіт

Горбачов про анексію Криму: На місці Путіна я вчинив би так само

Екс-президент СРСР вважає правильним рішення про анексію півострова

Горбачов про анексію Криму: На місці Путіна я вчинив би так само
Фото: EPA/UPG

Перший і останній президент СРСР Михайло Горбачов вважає правильним рішення президента Росії Володимира Путіна анексувати Крим, і він вчинив би так само, якби опинився в аналогічній ситуації.

Про це Горбачов заявив в інтерв'ю газеті Sunday Times.

"Я завжди за вільну волю людей, а більшість у Криму хотіла возз'єднатися з Росією", - сказав він. Журналіст видання, своєю чергою, нагадав, що Горбачов сприяв падінню Берлінської стіни.

"Єдина справжня причина, через яку я не став би цього робити, це якби я все ще був при владі, Радянський Союз існував би і Крим був би його частиною", - додав перший президент СРСР.

Горбачов також висловив жаль з приводу розпаду Радянського Союзу, оскільки, на його думку, "зникла велика країна з величезними ресурсами та можливостями".

"Більшість росіян думають, як я: вони не хочуть її повернути, але глибоко жалкують, що вона зруйнувалася", - додав Горбачов. Він також заявив, що американці раділи розпаду СРСР, "потираючи з радістю руки".

Екс-президент СРСР також розповів про свої поточні відносини з Путіним, якого раніше він часто критикував за занадто довге перебування при владі.

"Я недавно бачив Путіна на заході. У нас завжди були нормальні стосунки. Зараз я б не описав їх як нормальні - у нас їх просто немає", - сказав Горбачов.

Нагадаємо, президент РФ Путін зізнався, що особисто займався подіями в Криму в лютому-березні 2014 року, які закінчилися незаконним приєднанням півострова до Росії. За його словами, таким чином він потурбувався про те, щоби кримчани не потрапили "під каток націоналістів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram