ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії за рішенням суду заблокували спільноту MDK "ВКонтакте"

Популярний паблік має понад 7 млн передплатників

У Росії за рішенням суду заблокували спільноту MDK "ВКонтакте"
Фото: vk.com/mdk

На території Росії заблоковано доступ до спільноти MDK у соціальній мережі "ВКонтакте" на підставі рішення Смольнинського районного суду Петербурга.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У жовтні 2015 року суд постановив припинити діяльність MDK на вимогу прокуратури Центрального району Петербурга.

За даними відомства, в спільноті було виявлено "факти публічного осквернення релігійної та богослужбової літератури, предметів релігійного шанування, знаків або емблем світоглядної символіки і атрибутики".

Крім цього, зазначали, що в спільноті "є інформація, під час перегляду якої дітьми і підлітками можуть бути ображені їхні почуття і почуття їхніх близьких, зумовлені передчасним інтересом до сексуальної поведінки".

MDK - одна з найпопулярніших спільнот у соцмережі "ВКонтакте", яке налічує близько 7,5 млн передплатників. В основному там публікують гумористичні картинки і жарти з використанням ненормативної лексики.

Нагадаємо, раніше "ВКонтакте" обмежив роботу популярної спільноти "Лентач". Це товариство утворилося на базі колишнього паблік російського новинного сайту Lenta.ru. У березні 2014 року, коли головним редактором Lenta.ru призначили кремлівського ставленика, стара редакція встигла передати паблік у руки читачів. Після цього "Лентач" продовжило роботу як самостійне медіа без свого сайту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram