ГоловнаСвіт

У Казахстані відбулися затримання журналістів

За даними влади, під час акцій протесту затримано близько 40 осіб.

У Казахстані відбулися затримання журналістів
Фото: gazeta.kz

У Казахстані на акціях протесту проти поправок до земельного законодавства затримано кілька десятків активістів, а також журналісти низки видань, включаючи казахстанський підрозділ "Радіо Свобода" і "Нову газету".

Як сказав журналістам заступник генерального прокурора Андрій Кравченко, крім співробітників ЗМІ, яких пізніше відпустили, на несанкціонованих акціях протесту, що відбулися в кількох містах країни, затримано близько 40 осіб.

"Я хочу зауважити, що саме про цю кількість йдеться, хоча в мережі вже починають якісь інсинуації щодо 400 - 500 громадян. Ні, це не так", - цитує Кравченка Інтерфакс.

"Ці люди, незважаючи на те, що вони достовірно знали про відсутність дозволів на мітинг, продовжували активні дії щодо його організації", - додав він.

Загалом, за повідомленнями поліцейських, масових затримань під час мітингів не було. Ще до початку акції повідомлялося, що в Караганді на одній з площ затримано 22-річного чоловіка, який готувався брати участь у мітингу.

Нагадаємо, за останні тижні в Казахстані пройшла хвиля протестів проти змін до Земельного кодексу. У трьох містах країни Атирау, Актобе (Актюбінськ) і Семей (Семипалатинськ) люди вийшли на вулиці, вимагаючи не надавати землю в оренду іноземцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram