ГоловнаСвіт

Меркель відмовилася включити США в "нормандський формат", - ЗМІ

Таку пропозицію Обама висловив у кінці квітня в Ганновері.

Меркель відмовилася включити США в "нормандський формат", - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Канцлер ФРН Ангела Меркель відмовила президенту США Бараку Обамі в розширенні "нормандського формату" за рахунок США.

Про це йдеться в статті ZN.UA з посиланням на джерела видання.

"За твердженнями джерел, у кінці квітня Обама, спілкуючись із Меркель на міжнародній промисловій виставці в Ганновері, запропонував їй розширити "нормандський формат" за рахунок Вашингтона. І отримав ввічливу відмову", - йдеться в статті.

За даними видання, під час недавньої зустрічі голів МЗС "нормандської четвірки" і останнього раунду переговорів тристоронньої контактної групи в Мінську Кремль в черговий раз спробував нав'язати свій план виборів у ОРДЛО.

"Наскільки відомо, там знову фігурували жорстка "мажоритарка", не менш жорсткий ценз осілості (до виборів не можуть бути допущені особи, які не проживали на цій території протягом останнього року), обмежений допуск українських ЗМІ і політичних партій. Україна цей план відкинула і була підтримана західними союзниками", - йдеться в повідомленні.

"Такою ж невдалою була спроба "розміняти" звільнення незаконно утримуваних в ОРДЛО українських громадян на набуття чинності закону про амністію", - йдеться в статті.

Нагадаємо, останні переговори в "нормандському форматі" на рівні голів МЗС пройшли 11 травня. Під час зустрічі порушувалося питання підготовки місцевих виборів на Донбасі. Також відомо, що Україна під час зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні запропонувала план з розміщення спостерігачів ОБСЄ на кордоні України і Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram