ГоловнаСвіт

У Середземному морі знайдено уламки літака EgyptAir (оновлено)

На борту лайнера перебувало 66 осіб

У Середземному морі знайдено уламки літака EgyptAir (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У Середземному морі неподалік від грецького острова Карпатос знайдено уламки літака EgyptAir.

Агентство Reuters інформує, що грецька влада виявила два об'єкти на поверхні моря за 80 кілометрів від місця, де лайнер зник з радарів.

Оновлення. Авіакомпанія EgyptAir підтвердила виявлення уламків Airbus 320. Про це повідомляє CNN з посиланням на віце-президента компанії Ахмеда Аделя.

За його словами, EgyptAir поки що не може пояснити причину авіакатастрофи.

"Є багато причин, чому літак міг би розбитися. У нас немає пояснення на цьому етапі. Нам потрібні додаткові дослідження", - зазначив Адель.

За словами міністра авіації Єгипту Шерифа Фатхі, до аварії літака швидше міг привести теракт, ніж технічна несправність.

Крім цього, повідомляється, що грецький фрегат,  який задіяно в пошуках зниклого літака авіакомпанії EgyptAir, знайшов два великих рятувальних жилети в морі за 370 кілометрів на південь від острова Крит.

Літак Airbus A320, що розбився, виконував рейс MS804 з Парижа в Каїр. Літак зник з радарів, залетівши у повітряний простір Єгипту на 10 миль (16 км), приблизно за півгодини до посадки

На борту перебували 56 пасажирів - 30 єгиптян, 15 французів та 11 представників інших національностей, а також 10 членів екіпажу.

Міністр цивільної авіації Єгипту Шериф Фатхі заявив, що причиною катастрофи MS 804, швидше за все, стала не технічна неполадка, а теракт.

Нагадаємо, менш ніж два місяці тому інший літак авіакомпанії EgyptAir, що летів рейсом MS181, захопив пасажир, який заявив, що має на собі пояс смертника. Літак приземлився на Кіпрі, де з'ясувалося, що "пояс смертника" підроблений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram