ГоловнаСвіт

Російського художника Павленського засудили за акцію солідарності з Майданом

Підпал покришок "оцінили" в 16 місяців обмеження волі.

Російського художника Павленського засудили за акцію солідарності з Майданом
Петр Павленский
Фото: EPA

Преображенський районний суд Москви засудив російського художника Петра Павленського до 16 місяців обмеження волі (заборонено виходити з дому у вечірній час, змінювати місце проживання без повідомлення, брати участь у масових акціях) за підпал покришок у Санкт-Петербурзі. 

Як повідомляє "Медиазона", Павленського звинуватили у вандалізмі за акцію "Свобода", яку він провів у Санкт-Петербурзі в лютому 2014 року. Слідство наполягало, що Павленський, спорудивши подобу вогненної барикади з покришок на знак солідарності з Майданом, "осквернив" Малий Конюшинний міст, де пройшла акція.

З кінця квітня виїзні засідання в цій справі проходили в Москві, де художника також звинувачують у пошкодженні об'єкта культурної спадщини (частина 1 статті 243 КК РФ) за підпал дверей будівлі ФСБ на Луб'янці (акція "Загроза").

Нагадаємо, 23 лютого 2014 року Павленський і двоє його помічників розгорнули на мосту два прапори - чорний і прапор України, підпалили імпровізовану барикаду з покришок і почали грюкати палицями по металевих листах.

Акція тривала близько 20 хвилин, потім приїхали пожежники і поліція. Пожежники загасили вогонь, а поліція затримала всіх трьох активістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram