ГоловнаСвіт

Ердоган виграв суд проти німецького сатирика

Позов турецького лідера частково задовольнив суд Гамбурга

Ердоган виграв суд проти німецького сатирика
Реджеп Тайип Эрдоган, Ян Бемерман
Фото: EPA/UPG

Окружний суд Гамбурга частково задовольнив позов президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана проти німецького сатирика Яна Бемермана.

Про це повідомляє DW з посиланням на заяву суду від 17 травня.

Зокрема, суд заборонив сатирикові повторювати деякі уривки з його скетчу "Образлива критика", який був присвячений турецькому лідерові, з огляду на їхній наклепницький характер і сексуальний підтекст. Порушення цієї заборони загрожує сатирикові штрафом до 250 тисяч євро або позбавленням волі на строк до шести місяців.

Загалом скетч визнали сатиричним твором. Тому, наприклад, у суді порахували допустимими висловлювання, присвячені тому, як Ердоган обмежує свободу слова в Туреччині.

Адвокат Бемермана заявив, що рішення суду обмежує свободу творчості, і не виключив, що його буде оскаржено. Він також допустив можливість висування позову проти Ердогана, що за потреби дозволить звернутися до Конституційного суду ФРН.

Скетч "Образлива критика" пролунав 31 березня у нічному ефірі розважальної програми Neo Magazin Royale телеканалу ZDFneo. На початку квітня прокуратура Майнца почала попереднє розслідування щодо Бемермана. Близько 20 жителів Німеччини звернулися до відомства з вимогою притягнути сатирика до відповідальності за образу держорганів і офіційних представників іноземної держави. 11 квітня прокуратура Майнца заявила, що Реджеп Таїп Ердоган також подав заяву в суд на Бемермана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram