ГоловнаСвіт

В Австралії катастрофу MH17 на Донбасі визнали масовим убивством

На борту малайзійського лайнера перебувало 38 громадян Австралії

В Австралії катастрофу MH17 на Донбасі визнали масовим убивством
Фото: bbc.com

Австралійський державний коронер Майкл Барнс визнав падіння малайзійського авіалайнера "Боїнг 777" на Донбасі масовим убивством.

Про це повідомляє Еспресо.tv з посиланням на The Daily Telegraph.

Державний слідчий вирішив, що шестеро громадян країни, які летіли на борту рейсу MH17, загинули в результаті умисного пострілу в лайнер.

"В обов'язки коронера входить розслідувати кримінальну провину, але не визнати факт, що ці смерті були частиною навмисного масового вбивства, було б безглуздою софістикою", - сказав Барнс.

На борту малайзійського лайнера перебувало 38 громадян Австралії. Як пояснив слідчий, більшість родичів загиблих вважають, що їхні рідні стали жертвами "великої жорстокої гри", і розглядають їх загибель як частина одного масштабного вбивства.

Сім'ї шістьох пасажирів вимагають справедливості та покарання винних у смерті конкретних людей.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній вилетів з Амстердама в Куала-Лумпур. У небі над Східною Україною з ним сталося щось, через що він розвалився в повітрі. Всі, хто перебував на борту загинули. Голландська Рада з безпеки в своїй доповіді заявила, що літак було збито зенітною ракетою з установки "Бук" російського виробництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram