ГоловнаСвіт

У Багдаді в серії вибухів загинули щонайменше 63 людини

У столиці Іраку за день пролунали три вибухи

У Багдаді в серії вибухів загинули щонайменше 63 людини
Архив
Фото: EPA/UPG

ертвами серії вибухів в іракській столиці Багдаді у вівторок стали щонайменше 63 людини. Як інформує "Бі-бі-сі", перший вибуховий пристрій, приведений у дію смертницею, спрацював на ринку в районі аль-Шааб на півночі Багдада. Жертвами нападу стали щонайменше 38 осіб. Відповідальність за атаку в аль-Шааб взяло на себе екстремістське угруповання "Ісламська держава".

Друга бомба, закладена в автомобіль, вибухнула в південному районі Багдада аль-Рашид. За попередніми даними, загинули шестеро людей. Як повідомляють в поліції, кількість загиблих може зрости.

Жертвами третього вибуху в Багдаді стали щонайменше 19 осіб, ще як мінімум 15 людей отримали поранення. Він пролунав на ринку в столичному районі Садр, де живуть переважно шиїти.

Напади бойовиків в останні тижні відбуваються в Іраку постійно. 11 травня понад 80 людей загинули в різних районах Багдада у результаті вибухів трьох автомобілів, начинених вибухівкою.

На початку травня машина, начинена вибухівкою, вибухнула на південному заході іракської столиці.

Збройні сили Іраку за підтримки авіації очолюваної США коаліції за останні місяці змогли повернути під свій контроль низку територій, захоплених бойовиками "Ісламської держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram