ГоловнаСвіт

Муляж бомби на "Олд Траффорді" випадково залишили після навчань

Через підозрілий згорток скасували матч прем'єр-ліги

Муляж бомби на "Олд Траффорді" випадково залишили після навчань
Фото: EPA/UPG

Підозрілий пакунок, через виявлення якого евакуювали стадіон "Олд Траффорд" - домашня арена англійського футбольного клубу "Манчестер Юнайтед", виявилася муляжем вибухового пристрою. Його випадково забули співробітниками приватної охоронної фірми, яка напередодні гри проводила на стадіоні навчання за участю службових собак.

Про це в неділю, 15 травня, повідомили у поліції графства Великий Манчестер на заході Англії.

Як пояснили у правоохоронних органах, об'єкт використовувався для тренування і відпрацювання дій в умовах надзвичайної ситуації. "Візуально він повною мірою нагадував" вибуховий пристрій, тому "рішення евакуювати стадіон" і не наражати на небезпеку глядачів "було правильним", підкреслюється в заяві поліції.

У неділю, 15 травня, за 20 хвилин до початку матчу заключного туру англійської прем'єр-ліги, в якому "Манчестер Юнайтед" мав грати проти "Борнмута", зустріч скасували через виявлення на стадіоні підозрілого предмета. Пізніше сапери провели контрольований вибух і знищили об'єкт.

Стадіон "Олд Траффорд" вміщує 75 600 глядачів і є другим за місткістю в Англії після "Вемблі".

Нагадаємо, що 14 листопада 2015 року терористи здійснили низку атак на Париж, одна з яких сталася біля стадіону "Стад де Франс", де в той час тривав футбольний матч. Через кілька днів після цього у німецькому Ганновері через загрозу теракту скасували товариський футбольний матч Німеччина - Нідерланди.

20 березня 2016 року у Стамбулі скасували матч "Галатасарай"–"Фенербахче" через загрозу теракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram