ГоловнаСвіт

Азербайджан, Туреччина і Грузія проведуть спільні військові навчання

Конфлікт у Нагірному Карабасі не став на заваді.

Азербайджан, Туреччина і Грузія проведуть спільні військові навчання
Фото: mod.gov.az

Міністри оборони Азербайджану, Туреччини і Грузії домовилися провести військові навчання. Зустріч відбулася в Габалі, повідомляється в неділю, 15 травня, на сайті Міноборони Азербайджану.

"Для підвищення боєздатності збройних сил Азербайджану, Туреччини і Грузії ми вважаємо за доцільне проведення спільних військових навчань", - сказав голова азербайджанського оборонного відомства Закир Гасанов. Він також зазначив, що сторони обговорили зміцнення співробітництва в сфері військової освіти, кібербезпеки, охорони нафтогазових трубопроводів. За словами Гасанова, під час зустрічі міністри оборони трьох країн торкнулися питання стабільності в регіоні і зростання напруженості в зв'язку з конфліктом у Нагірному Карабасі.

Обстановка в Нагірному Карабасі загострилася в ніч на 2 квітня. Вірменські та азербайджанські військові звинуватили один одного в порушенні перемир'я на лінії зіткнення. За офіційними даними Вірменії, з початку бойових дій 29 військових загинули, 101 було поранено. Азербайджанська сторона повідомила про 31 вбитого військовослужбовця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram