ГоловнаСвіт

Екс-мер Лондона побачив схожість між ЄС і гітлерівською Німеччиною

Борис Джонсон побоюється появи супердержави.

Екс-мер Лондона побачив схожість між ЄС і гітлерівською Німеччиною
Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

Євросоюз має таку ж мету, що і Гітлер, в спробах створити потужну супердержаву, вважає колишній мер Лондона Борис Джонсон.

Його слова 15 травня приводить недільний випуск британської газети Telegraph. На думку Джонсона, що недавно пішов у відставку, Брюссель використовує в порівнянні з нацистським вождем "інші методи", проте керівництво ЄС розділяє мету уніфікації Європи під одним "керівництвом".

Джонсон вважає, що останні 2000 років європейської історії були відзначені неодноразовими спробами об'єднати континент під керівництвом єдиного уряду для повернення втраченої "золотої епохи". "Наполеон, Гітлер та інші намагалися зробити це, але це закінчувалося трагічно", - додав Джонсон. В Європі немає єдиного органу влади, який би "поважали і розуміли" всі, зазначив колишній мер Лондона.

Висловлювання Джонсона прозвучало в світлі дискусій навколо референдуму про можливий вихід Великобританії з Євросоюзу (так званого Brexit), який відбудеться в країні 23 червня. Прем'єр-міністр Девід Кемерон висловлюється за те, щоб Британія залишилася в ЄС. Сам Джонсон виступає за Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram