ГоловнаСвіт

Німеччина запідозрила Росію в причетності до кібератаки на Бундестаг

Федеральна служба захисту конституції ФРН заявила, що урядові, корпоративні та освітні установи країни перебувають під "постійною загрозою".

Німеччина запідозрила Росію в причетності до кібератаки на Бундестаг
Бундестаг

За масштабною кібератакою на нижню палату парламенту Німеччини в минулому році, яка призвела до відключення комп'ютерних мереж на кілька днів, могли стояти російські спецслужби.

Про це повідомила німецька служба контррозвідки, повідомляє агентство Рейтер.

Агентство, відоме як Федеральна служба захисту конституції Німеччини (BfV), повідомило, що за атакою стояла група хакерів Sofacy.

У BfV є вказівки на те, що нею керує російська влада, агентство кілька років стежило за нею", - заявила служба.

Відносини Москви і Берліна погіршилися максимально з часів закінчення "холодної війни" після анексії Росією Криму і втручання в сирійський конфлікт.

Голова BfV Ханс-Георг Маасен сказав, що урядові, корпоративні та освітні установи в Німеччині перебувають під "постійною загрозою", а предмет особливо пильної уваги - енергетична та телекомунікаційна інфраструктура.

"Кампанії, які BfV спостерігала раніше, в основному фокусувалися на зборі інформації, іншими словами, шпигували, - сказав Маасен. - Однак останнім часом російські спецслужби також проявляють бажання проводити диверсії".

Раніше на цьому тижні компанія Trend Micro, що займається дослідженнями в сфері безпеки, повідомила, що група хакерів, метою якої є критика російської влади, з квітня намагалася атакувати комп'ютерні системи консервативної партії канцлера Ангели Меркель.

Атака на Бундестаг, про яку стало відомо в травні минулого року, завдала серйозної шкоди, і владі довелося відключити комп'ютерну систему на кілька днів для відновлення мережі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram