ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Під час масової бійки на цвинтарі в Москві загинули 3 людини (Оновлено)

Конфлікт між групами нелегальних мігрантів із Центральної Азії виник через підряди на роботу.

Під час масової бійки на цвинтарі в Москві загинули 3 людини (Оновлено)
Архив

Один поліцейський загинув під час масової бійки на Хованському кладовищі в Москві, ще чотири людини постраждали.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на джерело в екстрених службах міста.

За словами співрозмовника агентства, бійка зі стріляниною відбувається біля центрального входу на кладовище. Джерело підкреслило, що у постраждалих вогнепальні поранення, стрілянина ведеться з бойової зброї.

Зараз перестрілка триває.

Крім того, за словами співрозмовника агентства, в результаті бійки з травматичної зброї було поранено двох людей, ще 13 звернулися до лікарів із забоями і розсіченнями від ударів палицями і камінням.

Офіційного підтвердження цієї інформації "Интерфакс" не має.

Як повідомили "Интерфаксу" раніше в МВС, близько 400 осіб зараз беруть участь у конфлікті. Територію Хованського кладовища оточено, проводяться затримання. На місце події стягнуто резерви московської поліції.

Раніше джерело "Интерфаксу" в правоохоронних органах повідомило, що співробітники поліції стріляли в повітря, щоб припинити бійку. За його словами, між групами нелегальних мігрантів із Центральної Азії виник конфлікт через підряди на роботу.

Спочатку повідомляли про приблизно 100 осіб-учасників бійки. Учасники конфлікту використовували бити, арматуру і вогнепальну зброю.

Оновлення: За фактом загибелі двох людей під час перестрілки на Хованському кладовищі Слідчий комітет Росії (СКР) порушив кримінальну справу за статтею "вбивство", повідомляє "Інтерфакс"

"За цим фактом порушено кримінальну справу за ст.105 КК РФ (вбивство). На місці працює об'єднана слідчо-оперативна група у складі співробітників СКР і МВС", - розповів агентству представник московського управління СКР Олександр Нікітін.

На місце події приїхав голова столичної поліції Анатолій Якунін. Повідомляється про 50 затриманих.

Оновлення о 15:51: Бійці ОМОНу затримали понад 100 учасників бійки на Хованському кладовищі, повідомило "Ленте.ру" джерело в правоохоронних органах.

Операцією з локалізації заворушень керував командир столичного ОМОН генерал Дмитро Дейниченко. Таким чином, сили Національної гвардії Росії вперше з моменту заснування цієї структури були задіяні у спецоперації.

Як повідомляє ТАСС із посиланням на ГУ МВС російської столиці, масову бійку на кладовищі повністю припинено.

Оновлено о 18:48. Жертвами конфлікту стали три людини. Число постраждалих у бійці на Хованському кладовищі зросло до 26.

Як уточнили в департаменті охорони здоров'я Москви, три людини відмовилися лягати в лікарню, 23 госпіталізовано, четверо з них у тяжкому стані.

Тим часом передбачають, що учасники побоїща могли забрати зі собою багатьох поранених і, можливо, убитих. Обстежуючи місцевість, поліцейські знаходили плями крові і сліди, які ведуть до дороги і там уриваються.

Влада Москви назвала причину бійки на Хованському кладовищі. За словами керівника департаменту торгівлі і послуг Москви Олексія Немерюка, конфлікт виник через спробу охоронців видворити нелегальних мігрантів, повідомляє радіо Говорит Москва.

"Сьогодні охорона Хованського кладовища спробувала вигнати з території кладовища нелегальних мігрантів, які сюди періодично проникають, щоб сховатися від правоохоронних органів під час різних перевірок. Зав'язався конфлікт, один з охоронців постраждав. У результаті викликали сили поліції, ОМОН, які затримали 50 осіб . Цей конфлікт розвивався протягом години, дійсно була бійка", - змалював ситуацію Немерюк.

Нагадаємо, напередодні в Москві водій на BMW X6 збив сімох пішоходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram