ГоловнаСвіт

Pfizer заборонив використовувати свої препарати для страт у США

Раніше подібні заборони вже ввели близько 20 європейських і американських компаній.

Pfizer заборонив використовувати свої препарати для страт у США
Pfizer
Фото: EPA/UPG

Фармацевтична компанія Pfizer оголосила про введення жорсткого контролю за обігом своїх препаратів, щоб вони не використовувалися при створенні ін'єкцій для страт у США.

Про це пише The New York Times.

Pfizer стала останньою компанією, препарати якої використовувалися для виготовлення смертельних ін'єкцій, зазначає газета. "Тепер владі штатів, де практикується вища міра, доведеться шукати медикаменти для страт на нелегальному ринку", - зазначила представник правозахисної групи Reprieve Майя Фоа.

За інформацією видання, подібні заборони вже ввели близько 20 європейських і американських компаній. При прийнятті цього рішення в основному вони зверталися до морального боку питання або посилалися на причини, пов'язані з бізнесом.

Влада штатів по-різному вирішує проблему нестачі речовин для смертельних ін'єкцій. Так, Арізона, Оклахома і Огайо прийняли рішення на кілька місяців відкласти виконання вироку. Деякі штати оголосили про намір використовувати електричний стілець або газову камеру. Влада Юти заявила про готовність повернути розстріли.

12 квітня повідомлялося, що губернатор Вірджинії санкціонував застосування препаратів від приватних постачальників для приведення у виконання смертних вироків. На такий крок влада штату пішла, намагаючись відмовитися від використання електричного стільця.

Смертна кара в США застосовується в 32 штатах. Згідно з даними Інституту Геллапа, більшість жителів США (65%) вважають смертельну ін'єкцію найбільш гуманним видом страти.

Нагадаємо, раніше в травні повідомлялося, що Верховний суд Флориди перегляне 400 смертних вироків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram