ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Роскомнагляд вирішив відключати сайти без суду

Для відключення визначено близько 800 ресурсів.

Роскомнагляд вирішив відключати сайти без суду
Фото: ridus.ru

Роскомнагляд повідомив, що вже наприкінці травня 2016 року наділить Координаційний центр національного домену мережі інтернет правом у досудовому порядку розделегувати (відключати) домени в російських зонах .ru і .рф.

Відповідне рішення буде прийнято на конференції для хостинг-провайдерів наприкінці місяця, повідомила газета "Известия" в п'ятницю, 13 травня.

За словами представника відомства, цей "ефективний захід" застосовуватимуть до ресурсів, які поширюють "протиправний контент". Таких сайтів Роскомнагляд нарахував близько 800. Мова нібито про сторінки, що містять екстремістську інформацію і пропаганду наркотиків.

На цей момент у РФ наповнення сайту може визнаватися незаконним за рішенням суду або відповідно до закону "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку". Також повноваженнями з виявлення "шкідливих" сайтів мають чотири організації, серед яких "Лабораторія Касперського". Вони можуть звернутися до реєстратора із зазначенням відключити домен, якщо на сайті виявлять фішинг, віруси або дитячу порнографію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram