ГоловнаСвіт

У США за підозрою в шахрайстві заарештували партнера екс-міністра Злочевського

Колегами затриманого є син віце-президента США Джозефа Байдена і екс-президент Польщі Квасневський

У США за підозрою в шахрайстві заарештували партнера екс-міністра Злочевського
Фото: Макс Левин

Міністерство юстиції США повідомило в середу про затримання групи зі 7 чоловік, яким інкримінується отримання шахрайським шляхом від інвесторів і племені американських індіанців понад 60 млн доларів. Серед затриманих Девон Арчер, член ради директорів компанії Burisma Holdings Ltd., яка належить колишньому міністру екології в уряді Азарова Миколі Злочевському.

Про це повідомляє Голос Америки.

Відзначається, що арешт Арчера ніяк не пов'язаний з його роботою в Burisma. Сайт Мін'юсту США повідомляє, що Арчера і 6 інших осіб звинувачують в організації шахрайської угоди для отримання десятків мільйонів доларів від інвесторів і юридичної особи, яка представляє американських індіанців.

"Шахрайство, в якому звинувачуються підозрювані, мало катастрофічні наслідки: плем'я індіанців має фінансові зобов'язання в десятки мільйонів доларів, які вони не здатні оплатити, а інвестори втратили десятки мільйонів і отримали бонди, які їм не потрібні", - цитує прокурора Мангеттана Пріта Бгарару сайт Мін'юсту.

Девона Арчера і інших підозрюваних звинувачують за статтями про змову з метою здійснити шахрайство з цінними паперами та про шахрайство з цінними паперами. Їм загрожує до 20 років ув'язнення і максимальний штраф в 5 млн доларів або подвійний обсяг коштів, отриманих або втрачених у результаті злочину.

Згідно з повідомленням, Девон Арчер,  між іншим, займає посаду директора в Раді директорів компанії Burisma Holdings Ltd., яка належить колишньому міністру екології в уряді Азарова Миколі Злочевському, де його колегами  є син віце-президента США Джозефа Байдена, Хантер, і екс-президент Польщі Квасневський.

В Україні і Великобританії щодо Злочевського велося слідство з приводу можливого відмивання екс-міністром коштів.

Суд 2 лютого повторно заарештував майно екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Микола Злочевський займав посаду міністра екології з 2 липня 2010 по 20 квітня 2012 року в уряді Миколи Азарова. На початку 2015 року його було оголошено в розшук за підозрою в незаконному збагаченні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram