ГоловнаСвіт

Верховний суд Бразилії відмовився скасувати процес імпічменту президента

Рішення сенату щодо майбутнього Ділми Русеф буде винесено в середу ввечері або в четвер вранці

Верховний суд Бразилії відмовився скасувати процес імпічменту президента
Дилма Русеф
Фото: EPA/UPG

Верховний суд Бразилії відхилив апеляцію, подану прихильниками президента країни Ділми Русеф, із вимогою припинити процедуру імпічменту щодо президента.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на The Guardian.

Раніше союзники президента Ділми Русеф із сенату - верхньої палати парламенту Бразилії - заявляли, що сенат повинен щонайменше почекати на рішення суду, перш ніж почати обговорення питання про імпічмент.

Бразильські ЗМІ повідомляли, що сенат Бразилії в середу приступив до дебатів про можливість початку процедури імпічменту щодо Д. Русеф.

Очікують, що рішення стосовно майбутнього чинного президента Бразилії буде винесено в середу ввечері або в четвер вранці шляхом голосування.

Якщо проста більшість - 41 сенатор - підтримає ідею почати процедуру імпічменту, то Ділма Русеф в очікуванні своєї остаточної долі буде відсторонена від влади на півроку.

Раніше голова Сенату Бразилії Ренан Калейрус заявив, що верхня палата парламенту не буде виконувати рішення спікера нижньої палати Уалдіра Мараньяо про скасування процесу імпічменту президента країни Ділми Русеф.

Нагадаємо, 17 квітня нижня палата Конгресу прийняла рішення про початок процедури імпічменту президента. 5 травня Верховний суд Бразилії прийняв рішення про відсторонення від посади спікера нижньої палати Конгресу Едуарду Кунья.

У разі винесення імпічменту повноваження Русеф будуть автоматично припинені.

Опозиція з початку 2015 року звинувачує Русеф у порушенні податкового законодавства Бразилії і маніпулюванні державними фінансами для її переобрання в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram