ГоловнаСвіт

У Нідерландах дозволили евтаназію жертві сексуального насильства

Лікарі визнали пацієнтку цілком адекватною

У Нідерландах дозволили евтаназію жертві сексуального насильства
Эвтаназия
Фото: donbass.ua

Влада Нідерландів дозволила жертві сексуального насильства здійснити евтаназію.

Про це повідомляє The Independent. На момент смерті неназваній жінці було більш ніж 20 років. Вона зазнала сексуального насильства в дитячому віці - між 5 і 15 роками.

Через те, що сталося, вона страждала від анорексії, хронічної депресії і галюцинацій. Незважаючи на те, що медики відзначили деяке поліпшення у 2014 році, через рік її стан погіршився. Незалежні експерти визнали, що жертва насильства навряд чи зможе вилікуватися. Тоді її прохання про евтаназію було задоволено, і жінку вбили за допомогою ін'єкції суміші хімічних препаратів.

Лікарі підкреслюють, що на момент подачі прохання про евтаназію пацієнтка була абсолютно адекватною, незважаючи на фізичні і моральні страждання, і мала повне право визначити свою долю.

"Водночас страшно і дуже тривожно, що фахівці з психічного здоров'я визнали евтаназію засобом проти глибоких психологічних травм, завданих сексуальним насильством", - публікує видання думку Ніккі Кенварда з організації Distant Voices, яка займається захистом прав людей з обмеженими можливостями і виступає проти евтаназії.

Допомагати безнадійно хворим іти з життя дозволено у Швейцарії, Люксембурзі, Японії, ПАР, Німеччині, а також в американських штатах Орегон, Вермонт і Вашингтон. У Нідерландах можна здійснювати евтаназію дітей, старших за 12 років. Бельгія у березні 2014 року легалізувала добровільний відхід з життя пацієнтів без вікових обмежень.

Нагадаємо, у липні 2015 року в Бельгії дозволили евтаназію 24-річній жінці, яка страждала від депресії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram